Društvo Hepatos obilježilo Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Hrvatsko društvo za bolesti jetre „Hepatos“ u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Splitsko dalmatinske županije, Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo SDŽ i Zajednicom Pape Ivana XXIII obilježili su Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama pružajući usluge povezivanja u sustav medicinske skrbi Mobilnog InoHep Centra tzv. „linkage to care“ u, u Velikom Prologu. Taj dan obilježava se 26. lipnja od 1987. godine kada ga je proglasila Glavna skupština UN-a s ciljem poticanja globalne borbe protiv droge i ovisnosti. Svrha obilježavanja je upozoriti na štetnost zlouporabe droga i povezanosti s kriminalitetom.

Akciji su sudjelovali Predsjednica Povjerenstva dr. Magda Pletikosa Pavić, epidemiologinja NZJZ SDŽ, razgovarala je s korisnicima na temu štetne uporabe psihoaktivnih tvari, dok su predsjednica  Društva „Hepatos“ mr. sc. Tatjana Reić i tajnica Ana Višić savjetovale na temu „kako prepoznati znakove hepatitisa i drugih bolesti jetre te  na koji način reagirati“. Gordana Cavicchi, socijalna radnica u Zajednici i voditeljica ustanove, ukazala je na zdrave izbore u životu. Ovom akcijom korisnicima zajednice pružene su i usluge testiranja brzim testovima na hepatitis C i HIV te pregled jetre elastrografijom uređajem FibroScan, uz motivacijsko-savjetodavni razgovor. Akcija se odvijala uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)