Centralno europsko obilježavanje Svjetskog dana hepatitisa u Hrvatskoj

alt29. srpnja 2013., Split – U sklopu projekta „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ naša udruga je, u suradnji s dr. Brankom Jurčević Zidar, dr. Magdom Pletikosa Pavić i dr. Dianom Nonković iz Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, prof. Adrianom Vince iz Klinike za Infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, dr. med. Draganom Ledinom iz Kliničkog bolničkog centra Split te udrugom CroMSIC u ponedjeljak 29. srpnja 2013. godine, organizirala javnu akciju  povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa na kojoj je svim zainteresiranima bilo omogućeno besplatno/anonimno testiranje na HCV i pregled jetre elastografijom uz distribuciju edukativno-promidžbenih materijala.

Rezultat akcije je 40 osoba koje su testirane na HCV i  kojima je napravljen pregled jetre elastografijom.

Distribucija edukativno-promotivnog materijala:
-    Trodijelni letak „Otkrij! Spriječi! Izliječi!“: 47 kom
-    Brošura „Hepatos“ NOVA  (2011), promidžbena brošura o udruzi: 8 kom
-    Brošura „Hepatitis B“: 52 kom
-    Brošura „Hepatitis C“: 200 kom
-    Bilten udruge #3: 5 kom
-    Bookmark: 13 kom
-    Majice Diskriminacija je pogubna bolest: 114 kom
-    Kondomi: 38 kom


Aktivnosti koje su prethodile javnoj akciji su:

  • 05. 07. 2013. Članovima Vlade i zastupnicima Hrvatskog Sabora, svim bolnicama, Zavodima za javno zdravstvo, liječnicima gastroenterolozima i infektolozima uputili smo 500 dopisa sa informacijama o ovogodišnjem obilježavanjem Svjetskog dana hepatitisa.
  • 22. 07. – 05. 08. 2013. Medijska kampanja za promociju Info - hep centra - postavljeni su plakati po javnim površinama u Splitu koji pozivaju na testiranje
  • 25. 07. 2013. Održana je konferencija za medije u Zagrebu na kojoj su sudjelovali Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, voditeljica ureda WHO u Hrvatskoj, prof. dr. sc. Antoinette Kaić-Rak,  voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa, prof. dr. sc. Adriana Vince te predstavnici European Liver Patients Association, predsjednica mr. sc. Tatjana Reić i izvršni direktor dr. Stanimir Hasardzhiev. Na ovoj konferenciji za medije izvršni direktor ELPA-e premijerno je predstavio edukativne spotove o hepatitisu A, B i C koji su izrađeni povodom Svjetskog dana hepatitisa.

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.


  
  Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

 

 

 

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)