Besplatni pregledi jetre FibroScan-om

FibroScanObavještavamo sve zainteresirane osobe da ćemo od 13. lipnja, svakog ponedjeljka od 18 do 20 sati u InfoHep Centru društva Hepatos, na adresi Fra Bone Razmilovića 11, organizirati besplatne preglede jetre transietnom elastografijom** / FibroScan®* Vibration Controlled Transient Elastography (VCTE™).

Ova aktivnost će se održavati u suradnji sa stručnjacima Kliničkog bolničkog centra Split i Nastavnog Zavoda za Javno Zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

 

 

*FibroScan® na potpuno bezbolan način tijekom petominutnog pregleda mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre. Ovim ultrazvučnim pregledom se dobije nalaz koji odgovara pretrazi biopsije jetre.
**Elastografija – alternativa biopsiji jetre, je neinvazivna metoda procjene stupnja oštećenja jetrenog tkiva. Mjerenjem nisko frekventnog zvučnog vala koji se pomiče uzduž jetre, ovaj test bilježi brzinu kojom se zvučni valovi pomiču što korelira sa stupnjem jetrene fibroze. Što je gušće (fibroznije) tkivo, to se zvučni valovi brže miču. Korištenjem ultrazvučne tehnologije ovaj test je brz i bezbolan.

Osnovni nedostatak kod korištenja elastografije je što se ne može koristiti kod pacijenata koji imaju ascites, koji su pretili, ili imaju ugrađen srčani elektrostimulator (pacemaker).

 

Sve osobe koje žele napraviti ovu pretragu, prije iste ne smiju jesti najmanje 2 sata.

Za sve informacije nazovite 0800 400 405, besplatni info telefon društva Hepatos.

 

 

 

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)