Mobilna klinika kod Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SDŽ

Mobilni tim Društva za bolesti jetre danas je pružao usluge  Mobilnog InfoHep Centra – mobilne klinike članovima Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SDŽ u Dabru kod Sinja.

U suradnji s Klinikom za Infektologiju KBC Split (prim. doc.dr.sc. Draganom Ledinom ) i specijalistima epidemiologije NZJZ SDŽ (doc. prim.dr.sc. Željkom Karin, dr.med., prim. dr. sc. Dianom Nonković, dr. med., Magdom Pletikosa Pavić, dr.med., i  Brankom Medvidović, dr.med) zainteresiranim veteranima smo ponudili usluge preventivnih pregleda dostupnih u Mobilnom InfoHep Centru uključujući:

  • preglede jetre FibroScan® uređajem
  • mjerenje krvnog tlaka te razine šećera u krvi
  • testiranje brzim testovima (iz usne šupljine) na HCV
  • savjetovanja i informiranja o bolestima jetre

Ovom aktivnošću omogućili smo da zdravstvene usluge budu što dostupnije svim građanima RH, uključujući i onima u manjim sredinama (ruralnim područjima ) a sve s ciljem podizanja svijesti o sve više rastućem problemu bolesti jetre kao javnozdravstvenom društvenom problemu.

U prostorijama braniteljske udruge usluge su pružene 25 veterana.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)