Aktivnosti Europskog tjedna testiranja u Terapijskoj zajednici

Mobilni InfoHep Centar danas je ponudio svoje usluge štićenicima četiri terapijske kuće zajednice Pape Ivana XXIII: Veliki Prolog, Gornji Orah, Zasiok te Borovci.

Obilježavajući Mjesec borbe protiv ovisnosti aktivisti i volonteri mobilne klinike a u sklopu Europskog tjedna testiranja ponudili su usluge dostupne u Mobilnom InfoHep Centru; testiranje brzim testovima na hepatitis C i HIV, te pregled jetre elastrografijom uređajem Fibroscan 530 compact uz motivacijsko-savjetodavni razgovor s liječnicima

Europski tjedan testiranja europska je kampanja koja potiče partnerske organizacije — u zajednici, zdravstvenim ustanovama i političkim institucijama — diljem Europe da se dva puta godišnje ujedine na jedan tjedan kako bi povećali napore u testiranju i promicali svijest o prednostima ranijeg testiranja na hepatitis i HIV. Ova je inicijativa napredovala od svog početka 2013. i postala je široko priznat europski događaj sa stotinama organizacija koje sudjeluju svake godine kako bi bolje  ukazali na napore koje ujedinjene partnerske organizacije diljem Europe ulažu kako bi se povećao pristup testiranju i promicala svijest o prednostima ranijeg testiranja na hepatitis i HIV.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca. Tim povodom Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos se još jednom udružilo s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Splitsko-dalmatinske županije i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ SDŽ) kako bi poduprlo napore pojedinaca, zajednice i raznih organizacija u RH ali i diljem svijeta u globalnim naporima vezanim za sprječavanje zlouporabe droga.

Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos svojim aktivnostima podupire napore obitelji, prijatelja, edukatora, medicinskih djelatnika i organizacija u zajednici koje djeluju kako bi osigurali pristup podršci i resursima potrebnim za sprečavanje i oporavak od ovisnosti.

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)