Aktivnost u Udruzi veterana 4.gardijske brigade

Hrvatsko društvo za bolesti jetre "Hepatos" i Udruga veterana 4. gardijske brigade, u suradnji s Klinikom za Infektologiju KBC Split (prof. dr. sc. Draganom Ledinom) i specijalistima epidemiologije NZJZ SDŽ (prim. dr. sc. Dianom Nonković i dr. Magdom Pletikosa Pavić), jučer (18.03.2024.) su organizirali besplatne preventivne preglede u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Veliki broj zainteresiranih veterana odazvao se aktivnosti tijekom koje su Veteranima 4. Gardijske brigade i članovima njihovih obitelji ponuđene usluge:

  • pregleda jetre FibroScan® uređajem
  • testiranje brzim testovima (iz usne šupljine) na HCV
  • savjetovanja i informiranja o bolestima jetre, o zdravom načinu života, prevenciji malignih bolesti i važnosti odaziva na nacionalne programe u otkrivanju malignih bolesti.

Tijekom aktivnosti, okupljeni veterani su imali priliku poslušati predavanja prof. dr. sc. Ledine i dr. Pletikosa Pavić koji su okupljene branitelje  informirali o rizicima i dostupnim terapijama, te prednosti pravovremenog liječenja bolesti jetre. Tijekom prezentacija, također je predstavljen dosadašnji rad Društva Hepatos u veteranskoj populaciji.

Izuzetno velik odaziv veterana ukazuju na potrebu za ponavljanjem ovih aktivnosti i daljnjim pružanjem usluga veteranskoj populaciji što ćemo i načiniti.

Hepatos pružao usluge u dolini Neretve

U subotu 09.03.2024. smo u Metkoviću pružali usluge pregleda jetre (FibroScan®) žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije u prostorijama i u suradnji s DZ Metković i liječnicima specijalistima/hepatol...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)