Svjetska Zdravstvena Organizacija jednoglasno je usvojila Globalnu zdravstvenu strategiju o virusnim hepatitisima

WHO hepatitis 2016


Tijekom proteklog desetljeća mnogo napora je uloženo u cilju ostvarenja vizije: svijet u kojem ljudi žive bez virusnih hepatitisa, imaju dostupne i sigurne lijekove i medicinsku skrb, prijenos infekcije je zaustavljen a oboljeli se ne susreću s nejednakošću i marginalizacijom.

Nakon 10 godina svi naši napori su se isplatili.

 

 

28. svibnja 2016. godine u 12:35h, 194 zemalja članica donijelo je povijesnu odluku o eliminaciji virusnih hepatitisa do 2030. godine.
Globalna zdravstvena strategija o virusnim hepatitisima jednoglasno je usvojena šaljući dosada najsnažniju poruku o globalnoj opredijeljenosti za eliminacijom virusnih hepatitisa. Cilj Strategije je eliminacija hepatitisa B i C i uključuje preventivne i terapijske ciljeve - 65% smanjenje godišnje smrtnosti te 80% povećanja liječenja.
 
Na 69. Godišnjoj skupštini SZO, 35 država je interveniralo snažno podržavajući Strategiju. Većina država predvođena Brazilom i Japanom izrazila je jaku političku volju za eliminacijom virusnih hepatitisa. UK i Tajland, ukazale su na ambicioznost ciljeva  Strategije naglašavajući kako će ih biti teško dostići do 2030 bez potpore SZO i drugih svjetskih organizacija.
Sve države su poduprle eliminaciju hepatitisa, ali su naglasile da trebaju potporu SZO i drugih globalnih tijela.


Republika Hrvatska nije bila službeno prisutna osim mr.sc. Tatjane Reić, predsjednice Hepatos-a i ELPA-e.
Ovo je jedinstvena prilika vrijedna slavlja. No naš posao ne prestaje ovdje. Mi kao zajednica moramo nastaviti djelovati zajedno kako bismo osigurali da države poštuju ono na što su se obvezale i da implementiraju aktivnosti kako bi se ostvario cilj eliminacije do 2030.

 

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

WHO hepatitis 2016

 

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)