USPJEŠNA SURADNJA "HEPATOS"-a I AED/USAID

USPJEŠNA  SURADNJA  USPJEŠNA  SURADNJA

Dana 20. 07. 2007. udruga "Hepatos" imala je radnu posjetu AED-a vezano uz završetak provođenja Programa Jačanja kapaciteta financiranog od strane AED-a.

Cilj Programa jačanja kapaciteta udruga jest povećati organizacijsko i financijsko upravljanje i održivost hrvatskih udruga. Povećanjem svojih kapaciteta organizacije mogu učinkovitije pružati svoje usluge i biti djelotvornije u svojem radu.
AED je pri samom završetku CroNGO programa i svojeg djelovanja u Hrvatskoj. Svojim Programom potpore hrvatskim nevladinim organizacijama (CroNGO) znatno se povećala sposobnost hrvatskog civilnog društva da pridonese demokratskom i gospodarskom razvoju te razvoju lokalnih zajednica.
Osim 10 radionica/treninga održanih u okviru projekta Jačanja kapaciteta, u proteklih godinu i pol dana, zahvaljujući AED financijskoj potpori, predstavnici naše udruge sudjelovali su i na AED-ovim konferencijama, treninzima i okruglom stolu, a sve u cilju jačanja vlastitih kapaciteta.



VAŠ DIO KOLAČA?


Može i bez pisanja projekata!

Konferencija o načinima prikupljanja sredstava

Konferencija o načinima prikupljanja sredstava
Konferencija o načinima prikupljanja sredstava
Konferencija o načinima prikupljanja sredstava

Od 29. studenog do 1. prosinca 2006. godine u Hotelu International u Zagrebu održana je prva Konferencija o načinima prikupljanja sredstava za nevladine organizacije, u organizaciji Academy for Educational Development (AED) i The Civil Society Development Foundation (CSDF). Cilj konferencije bio je predstaviti nove i učinkovite načine prikupljanja sredstava osim pisanja projektnih prijedloga, kao važne alate koji će pomoći nevladinim organizacijama da osiguraju financijsku potporu od pojedinaca i tvrtki. Financijsku potporu ovom događaju pružila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Na konferenciji je sudjelovalo 140 predstavnika iz više od 80 hrvatskih nevladinih organizacija.


Konferencija o aktivnostima samofinanciranja i socijalnom poduzetništvu u neprofitnom sektoru

Konferencija o aktivnostima samofinanciranjaKonferencija o aktivnostima samofinanciranja

Kako bi pomogli udrugama da nauče kako ostvariti vlastite prihode za financiranje svojeg rada, Academy for Educational Development (AED) i Nonprofit Enterprise and Self-sustainability Team (NESsT), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizirali su 28. ožujka 2007. godine u Hotelu International u Zagrebu Konferenciju o aktivnostima samofinanciranja i socijalnom poduzetništvu.

Ova konferencija omogućila je 95-oro predstavnika i predstavnica udruga, lokalnih vlasti, ministarstava i poslovnog sektora da saznaju više o prednostima samofinanciranja i aktivnostima socijalnog poduzetništva kao i konkretnim metodama kako ih razviti.


Konferencija "Civilno društvo u Hrvatskoj: Radovi u tijeku"

Konferencija Civilno društvo u HrvatskojKonferencija Civilno društvo u Hrvatskoj

Održana u Zagrebu od 13. do 15. lipnja 2007. godine, označila je programski završetak CroNGO programa. 180 predstavnika udruga, vladinih institucija, korporativnih i međunarodnih donatora i drugih relevantnih dionika okupilo se da bi raspravljalo o prioritetima na tri područja ključna za buduću održivost civilnog društva - zagovaranje i zakonski okvir, financijska održivost i organizacijski razvoj. U organizaciji konferencije sudjelovale su i ključne lokalne institucije koje će nastaviti podupirati razvoj civilnog društva u Hrvatskoj u budućnosti: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH, Savjet za razvoj civilnog društva, Europski centar za neprofitno pravo i Trenerski forum, uz sponzorstvo Grada Zagreba.


Odnosi s medijima
2-dnevni trening, održan 15. - 16. 05. 2007.

Odnosi s medijima 2-dnevni treningOdnosi s medijima 2-dnevni trening

 Trening je također organizirao AED u suradnji s Madison Consulting. Trening je trajao dva dana. Prvi dan imali smo teorijski dio, koji je obuhvatio osnove odnosa s medijima i javnog komuniciranja, medijsku sliku Hrvatske i zakonska polazišta, spin i tehnike spina i slično. Drugi dan je bio isključivo okrenut praktičnom dijelu koji se sastojao od pisanja izjave za javnost, izjave za TV/RADIO, intervju za TV i slično.


 Okrugli stol predstavljanje rezultata istraživanja

"Udruge u očima javnosti"


U Splitu je 06. listopada 2006. održan Okrugli stol o vidljivosti nevladinih organizacija. Kao uvod u raspravu predstavljeni su rezultati istraživanja "Udruge u očima javnosti 2005/2006". Istraživanja stavova javnosti o nevladinim organizacijama proveo je Institut Ivo Pilar za AED u srpnju 2005. i lipnju 2006.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)