Vertex Pharmaceuticals ističe HCV – Telaprevir razvojni program

Treća faza razvoja kod do sada ne liječenih pacijenata

VertexVertex i Tibotec su završili upis u treću globalnu trodijelnu ključnu  fazu ADVANCE pokusa koji se fokusira na 24-tjednom Telaprevir tretmanu vođenom prema odgovoru na tretman. U ADVANCE studiji, Telaprevir se dozira kroz 8 ili 12 tjedana. Vertex očekuje da će imati podatke iz studije o stalnom virološkom odgovoru (sustained viral response  - SVR) u prvoj polovici 2010. godine.

Vertex je počeo upisivati u studiju 500 do sada neliječenih pacijenata s HCV-om, koji će uključiti procjenu 24-tjednog i 48-tjednog režima uzimanja Telaprevira. Režimi uključuju  12-tjedno uzimanje doze Telaprevira. Kompanija očekuje završetak upisivanja u ovu studiju krajem 2008. godine i očekuje da će imati podatke iz ove studije o SVR u prvoj polovici 2010. godine.

Faza 3 razvoja kod pacijenata koji nisu uspjeli postići stalni virološki odgovor s prethodnim tretmanom

U tijeku je doziranje pacijenata u trećoj fazu REALIZE kliničke studije o Telapreviru kod pacijenata koji nisu uspjeli postići stalni virološki odgovor s prethodnim tretmanom pegiliranim interferonom i ribavirinom. Ova studija se fokusira na 48-tjednom režimu baziranom na Telapreviru, što uključuje doziranje Telaprevira kroz 12 tjedana. Očekuje se da će REALIZE završiti upisivanje približno 650 pacijenata u SAD i EUROPI u prvom kvartalu 2009. godine.

Privremena analiza doziranja Telaprevira dva puta dnevno

U srpnju je Vertex  izvijestio o rezultatima privremene analize studije C208, četverodijelne faze 2a kliničke studije o približno 169 genotip 1 HCV pacijenata koji do sada nisu bili liječeni. Privremeni rezultati su pokazali kako je više od 80% pacijenata imalo nedetektabilnu HCV-RNA (<10 IU/mL) u četvrtom i dvanaestom tjednu kod skupina koji su ga uzimali dva puta dnevno i tri puta dnevno s pegiliranim interferonom alfa-2a i ribavirinom. Oblik i učestalost ozbiljnih nuspojava, u svim granama studije su općenito bile sukladne s prethodnim studijama o Telapreviru. Nisu primjećene značajnije razlike u sigurnosnom profilu između uzimanja dva i tri puta dnevno. Ovi podaci potvrđuju kliničku procjenu dva puta dnevnog doziranja Telaprevira.

Klinički podaci o Telapreviru

AASDL – prihvaćeno je šest sažetaka za prezentaciju na 59-om godišnjem sastanku American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD), od 31. listopada – 4. studenog u San Francisku, uključujuću prezentacije koje uključuju konačne rezultate iz PROVE 2 studije kod do sada ne liječenih pacijenata, prijevremeni podaci iz PROVE 3 studije i studije 107 kod pacijenata kod kojih nije uspio prethodni tretman, i privremeni rezultati studije C208 koja procjenjuje dva puta dnevno doziranje Telaprevira.



Izvor: www.medicalnewstoday.com, originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)