Abbottov lijek za hepatitis C djeluje tamo gdje ostali lijekovi zakazuju

hcvPrema novoj studiji koja je potaknula porast dionica kompanije, Abbottov eksperimentalni lijek za hepatitis C je izliječio skoro polovicu pacijenata koji nisu mogli eliminirati virus sa lijekovima koji su trenutno na tržištu.

Abbott je financirao istraživanje koje je otkrilo da je 8 od 17 pacijenata kod kojih nije bilo poboljšanja sa standardnim liječenjem imalo nedetektabilan nivo virusa nakon tri mjeseca liječenja sa kombinacijom dva proizvoda, navodi se u izjavi kompanije.

Zajedno sa pozitivnim rezultatima za pacijente koji do sada nisu bili liječeni, podaci pokazuju kako Abbott ima jaku hepatitis C razvojnu liniju koja može razgranati kompanijinu prodaju lijekova, izjavio je Glenn Novarro, analitičar sa RBC Capital Markets u New Yorku.

„To je konkurentski, dojmljivo te ukazuje da imaju stvaran program,“ izjavio je Navaro u telefonskom intervjuu. „To su odlične vijesti za Abbott.“

Abbott, Bristol-Myers Squibb, Gilead Sciences, Vertex i Merck rade na lijekovima za hepatitis C koji ne trebaju interferon, injekcije povezane sa nuspojavama sličnim gripi. Među Abotovim konkurentima Gilead je pao za 1.9% na 47.19$ a Bristol je pao za manje od 1% na 33.70$.

„Današnja vijest stavlja dodatni pritisak na Gilead i Bristol-Myers,“ izjavio je Tony Butler, analitičar pri Barclays Capital Inc. u pismu klijentima. Butler je izjavio kako bi Abbottov lijek za hepatitis C mogao biti vrijedan skoro 2 milijarde dolara ako ga odobre regulatorna tijela.

Abbottovi podaci su dovoljno dobri da ga odobre u SAD ago bude podržan sa većim pokusima, izjavio je Scott Brun, potpredsjednik razvojnog odjela za infektivna oboljenja.

„Mi smo sigurni kako će nam ovi rezultati kada budu potvrđeni u većoj II fazi programa omogućiti da krenemo dalje,“ izjavio je Brun.

Abbottova studija je ispitala 50 pacijenata sa hepatitisom C kojima je dana kombinacija antivirusnih lijekova ABT-450, ABT-333, ritonavira i ribavirina. 17 pacijenata koji su prethodno bili liječeni su imali 47% omjer izlječenja dok oni koji nikad nisu bili liječeni su imali omjer između 93-95%, izjavio je Abbott.




LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)