Tri najbolja lijeka za liječenje hepatitisa B

hbvIako su ova tri lijeka za liječenje hepatitisa B dokazana kao najučinkovitija, moraju se pravilno i konzistentno upotrebljavati.

Taing Tek Hong, liječnik iz Floride je izjavio za VOA Khmer radio emisiju kako od sedam lijekova koje sugerirao u za liječenje hepatitisa B u prethodnoj emisiji, najučinkovitiji su Peginterferon alfa-2a (Pegasys), Entecavir (Baraclude), and Tenofovir (Viread).

Izjavio je kako je Tenofovir koji je također poznat kao Viread najpogodniji za liječenje Kambodžana zbog toga što je raspoloživ u Kambodži te je dokazano da ima minimalne nuspojave. Peginterferon alfa 2a je također raspoloživ u Kambodži iako je treći najučinkovitiji lijek dok je Entecavir trenutno raspoloživ samo u susjednim zemljama.

Hepatitis B ima visoku prevalenciju u Aziji. Prema liječniku, neonatalno cijepljenje se pokazalo učinkovitim u smanjenju omjera infekcije i rane smrti. On sugerira kako bi se djeci trebala dati prva doza cjepiva unutar 24 sata od rođenja nakon čega slijedi druga doza nakon mjesec dana  i treća doza nakon šest mjeseci.

Taing Tek Hong je izjavio kako je omjer izlječenja hepatitisa B samo 7-8% a njegovo liječenje je ključno za sprječavanje ciroze i što je najvažnije, karcinoma jetara.

Ali je i upozorio protiv samostalnog propisivanja i upotrebe lijekova što je česta praksa u Kambodži.

„Savjetujte se sa doktorom. Ne upotrebljavajte sami lijekove jer to može dovesti do ozbiljnih posljedica“, izjavio je.




LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)