Hepatitis C: poseban režim rada u klinikama zbog straha od infekcije

HCVKliničari su počeli sa testiranjem na hepatitis C bivših pacijenata iz bolnice nakon što je kod zdravstvenog djelatnika dijagnosticirana ova infekcija.

Ponuđeno je testiranje za približno 5000 žena koje su bile povezane sa djelatnikom koji je umirovljen.

Prvi režim rada je bio u petak a 43 43 će se održati tijekom idućih 5 tjedana. Do sada je 1400 žena kontaktiralo zdravstvenu službu te je dogovoreno 1000 pregleda. Djelatnici javnog zdravstva su izjavili kako su „vrlo zadovoljni“ sa odgovorom kod žena koje su primile pismo u kojima im se nudi testiranje.

Dosada je poznato kako su dva pacijenta dobila infekciju ali Aneurin Bevan iz odbora za zdravstvo pri univerzitetu (koji pokriva Gwen područje) je izjavio kako je rizik od infekcije vrlo mali. Uzbuna je nastala kada je zdravstveni odbor koji pokriva bivše Gwen područje doznao da je umirovljeni ginekolog bio pozitivan na testu za hepatitis C.

Stupljeno je u kontakt sa pacijentima u brojnim bolnicama diljem UK koji su bili liječeni od 1970-1980 ako su bili liječeni od strane tog djelatnika.

Aneurin Bevan University Health Board je dogovorio seriju kliničkih testiranja za one koji se žele testirati.

Direktor javnog zdravstva dr. Gill Richardson je izjavio: „Želimo ohrabrio sve žene koje su dobile pismo da kontaktiraju poseban telefonski broj koji je naveden u pismu kako bi organizirali testiranje što je prije moguće. Moramo naglasiti kako je rizik od prijenosa vrlo nizak a testiranje se provodi kao mjera opreza.“


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)