Naslovnica Vijesti iz Hepatosa Mobilni InfoHep Centar u Sarajevu i Mostaru
Mobilni InfoHep Centar u Sarajevu i Mostaru Ispis
Novosti
Subota, 18 MARCH 2017 10:00

Od 12. do 15. ožujka Mobilni InfoHep Centar bio je u Sarajevu i Mostaru. Usluge Mobilnog InfoHep Centra podrazumijevaju besplatne preglede jetre transientnom elastografijom (uređajem FibroScan®) dolaskom u područja koja nemaju navedeni uređaj.

U Sarajevu su, pacijentima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u Savjetovalištu za gastrohepatologiju, pregledi vršeni  od 10.00 sati do 14.00 sati .

Prema riječima mr. sci. med dr. Aide Saray, vršioca dužnosti šefice Klinike za gastrohepatologiju KCUS, naša zdravstvena ustanova sa svojim klinikama podržava svaku aktivnost i projekat koji ide u korist naših pacijenata. „Izuzetno nas raduje da smo danas u saradnji sa Hrvatskim društvom „Hepatos" omogućili određenom broju naših pacijenata besplatan pregled jetre. Ovaj pregled je veoma koristan u bezbolnoj procijeni oštećenja jestre. Klinika za gastrohepatologiju će i ubuduće raditi na sličnim aktivnostima, kako bismo našim pacijentima omogućili usluge koje zaslužuju" – kazala je dr.Saray.

 

U Mostaru smo bili 14. ožujka u Sveučilišnoj klinici bolnice Mostar gdje smo radili skupa sa liječnicima bolnice.

Tim IHC sačinjavali su volonteri, djelatnici Hepatosa i mr.sc. Diana Nonković dr.med.

 

Google translate:

Copyright © 2006 - 2017 "Hepatos" - Pravne napomene
Doverska 29, 21000 Split, Hrvatska Tel/Fax: (021) 45 99 88 E-mail: hepatos@hepatos.hr I admin@hepatos.hr