Upravo dijagnosticiran Ispis
O hepatitisu
Četvrtak, 12 SEPTEMBER 2013 07:08

Upravo dijagnosticiran hepatitis C?

Suočavanje sa novosti da vam je upravo dijagnosticiran hepatitis C predstavlja teško iskustvo za svakog. Prvo, pokušajte ostati smireni. U početku se možete osjećati uzdrman, ljuto, zbunjeno, preplašeno a to je sve potpuno razumljivo.
Trebate imati na umu kako će vam HCV dijagnoza omogućiti da bolje sagledate mogućnosti liječenja hepatitisa te različite načine na koje možete početi voditi brigu o sebi.

Dijagnoza hepatitisa C ne predstavlja smrtnu kaznu. Postoji puno stvari koje možete uraditi da olakšate situaciju, usporite progresiju oboljenja te čak odstranite virus sa tretmanom.

Svaka peta osoba izložena hepatitisu C će sama od sebe izliječiti infekciju. Ostali će ju možda izliječiti tretmanom. Bilo kako bilo, moguće je izlječenje. Za razliku od HIV, imati hepatitis C ne znači neophodno da će te ga imati zauvijek.

 


 

Što sada trebam uraditi?

Jedna od prvih stvari je da ne dozvolite da vas ta novost potopi. Koliko će to trajati ovisi od osobe do osobe. Prije svega trebate se na to naviknuti. Tek nakon toga možete početi donositi racionalne odluke o toke kako se želite suočiti sa virusom.
Može vam koristiti da porazgovarate sa onim tko vam je prvi dijagnosticirao virus. Također možete otkriti kako je posebno korisno da popričate sa nekim tko ima ili tko je imao hepatitis C. Razgovor sa nekim tko je bio u istoj situaciji može biti vrlo korisno. Može vam pomoći da dobijete perspektivu i da bolje razumijete što to znači imati hepatitis C.

Na našem besplatnom info telefonu 0800/400-405 možete dobiti sve potrebne savjete. Također nam možete poslati mail sa upitom na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 

Google translate:

Copyright © 2006 - 2017 "Hepatos" - Pravne napomene
Doverska 29, 21000 Split, Hrvatska Tel/Fax: (021) 45 99 88 E-mail: hepatos@hepatos.hr I admin@hepatos.hr