Naslovnica Hepatitis C Proces testiranja Zahtjev za testiranje
Zahtjev za testiranje Ispis
O hepatitisu
Četvrtak, 12 SEPTEMBER 2013 07:04

Zahtjev za testiranje

 

Neki liječnici opće prakse nerado daju uputnice za testiranje na hepatitis C. To može biti zbog brojnih razloga. Prvo, oni mogu razmotriti provođenje ostalih testova prije testa na hepatitis C. Sa vašim medicinskim informacijama mogu vam ne povjerovati da set bili izloženi riziku od HCV infekcije. Postoji daljnja mogućnost da vaš liječnik opće prakse ne zna dovoljno o hepatitisu C.

Ako vjerujete da ste bili izloženi hepatitisu C ili imate simptome kojima uzročnik može biti virus te mislite da vam je potreban test na antitijela, nemojte se ovim obeshrabriti. Pokušajte objasniti vašu zabrinutost i ako je potrebno zatražite drugo mišljenje.

Ako ste kao alternativa tome zadovoljni sa uslugama vašeg liječnika opće prakse ali niste u mogućnosti dobiti test na hepatitis C antitijela, potražite ga u najbližoj bolnici.

Ako ste u prošlosti imali negativan rezultat testa ali ste zabrinuti zbog nedavnog izlaganja, imate pravo na daljnje testiranje. Ne morate se testirati na istom mjestu niti ne morate otkriti da ste prethodno bili testirani. Prema svim informacijama koje date bi se trebali odnositi sa povjerenjem.

 

Google translate:

Copyright © 2006 - 2017 "Hepatos" - Pravne napomene
Doverska 29, 21000 Split, Hrvatska Tel/Fax: (021) 45 99 88 E-mail: hepatos@hepatos.hr I admin@hepatos.hr