Naslovnica Hepatitis C Proces testiranja Razlozi za testiranje
Razlozi za testiranje Ispis
O hepatitisu
Četvrtak, 12 SEPTEMBER 2013 07:04

Razlozi za testiranje

Sigurnost

Ako ste zabrinuti da li ste možda bili izloženi hepatitisu C, nesigurnost može biti stresnija nego li saznanje da imate virus. Ako se niste osjećali dobro, testiranje će eliminirati hepatitis C kao mogući uzrok.
Ako dobijete pozitivan rezultat on može objasniti vaše simptome. Saznanje zašto se loše osjećate može biti olakšanje. Jednom kada znate postoji veliki izbor opcija kako pristupiti oboljenju.


Preuzimanje odgovornosti za vaše vlastito zdravlje

Iako je hepatitis C ozbiljan problem, raspoloživ je tretman za njega, Kod značajnog broja slučajeva on može izliječiti infekciju. Tretman također može usporiti progresiju oboljenja. Hepatitis C je progresivno oboljenje i što prije saznate da imate oboljenje, tim prije možete nešto poduzeti. A što prije nešto poduzmete, imati će te više uspjeha u ublažavanju simptoma, usporavanju progresije oboljenja i čak izlječenja.
Jednom kada ste dobili dijagnozu uputit će vas specijalisti za hepatitis C. To znači da će se vaše stanje pažljivo motriti te razmotriti tretman. To će vam omogućiti da postavite važna pitanja, dobijete dodatne informacije te napravite izbor kako se najbolje možete odnositi sa vašim stanjem te fizičkim ili mentalnom simptomima koje možete proživljavati.
Jednostavne promjene načina života kao što je smanjenje konzumacije alkohola, prekid pušenja i poboljšanje vaše dijete može učiniti značajne razlike za vaše zdravlje.
Saznanje o vašem stanju će vam općenito omogućiti veću kontrolu nad vašim životom. To je vrlo važno za vaše psihološko zdravlje. To vam također može omogućiti bolje kratkoročno i dugoročno planiranje.


Zaštita ostalih osoba

Ako je rezultat vašeg testa pozitivan, možete poduzeti odgovarajuće mjere kako bi osigurali da ne prenesete virus na ostale.

 

Google translate:

Copyright © 2006 - 2017 "Hepatos" - Pravne napomene
Doverska 29, 21000 Split, Hrvatska Tel/Fax: (021) 45 99 88 E-mail: hepatos@hepatos.hr I admin@hepatos.hr